Over ons

Meerenbos is een restaurant, gelegen in het recreatiegebied de Rottemeren. Het recreatiegebied is gelegen tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda, midden in de Randstad. Restaurant Meerenbos biedt de recreanten van de Rottemeren de mogelijkheid om aan het water te genieten, lekker eten, drinken en de omgeving!

Het restaurant bestaat uit een:

Sfeervol ingerichte serre die plaats biedt aan 60 personen;

Restaurantgedeelte met bar en tafels op verhoogde vlonders voor 80 personen;

Terras aan de kant van het restaurant en aan het water door middel van een vlonder boven het water. In totaal biedt het terras plaats aan 130 personen.

Overal waar u zit heeft u uitzicht over het water van de Rotte, de jachthaven of het bos achter het restaurant. Ons enthausiaste team staat voor u klaar! Bij mooi weer op zoek naar een lekker vakantiegevoel?

Dat gaat zeker lukken met een heerlijk drankje, broodje of borrel op het terras. Ook voor het diner hebben wij vaak afwisselende menu's om u te verrassen. Bij slecht weer kunt u vanuit de serre of het restaurant uitkijken over het water, de akkers met molens en het plaatsje Zevenhuizen.

Wij verwelkomen u graag, reserveer uw tafel nu telefonisch of per mail!

Diner Meerenbos
Uitzicht op de Rotte
Over ons

Geschiedenis

Restaurant Meerenbos is een familiebedrijf sinds 1983, waarbij inmiddels 2 generaties en al haar personeel enthousiast voor u klaarstaan!

In het begin van 1983 fietste Bas van Vliet met zijn zus Stien over de Rottedijk in Bleiswijk. Hijzag dat er een oud cafeetje in het recreatiegebied van de Rottemeren te koop stond. Tegen zijn zus zei hij dat hem dit wel wat leek voor zijn dochter Conny en haar vriend Peter Monster. Stien reageerde enthousiast. Dat Conny op dat moment pas zes weken verkering had en zowel zij als haar vriend 19 jaar jong waren, leken Bas en Stien geen probleem.

Het ondernemen langs de Rotte zat al in de familie. Bas runde botenverhuur Van Vliet, wat hij in de toekomst over wilde doen aan zijn zoon. De vrouw van Bas, Corrie van Vliet-Verhoef kwam ook uit een ondernemende familie want zij werkte in het horeca-/familiebedrijf op de camping in Zevenhuizen. Maar daar zouden geen opvolg mogelijkheden zijn voor dochter Conny. Ondanks de gereserveerde houding van Corrie, die het eigenlijk een beetje oude rommel vond, ging Bas informeren bij Conny en Peter of zij het café over wilden nemen. Dat wilden ze wel en zo kwam het dat in april van 1983 het jonge stel eigenaar werd van het café dat toen al de naam Meerenbos droeg.

De drankvergunning kwam maar net op tijd binnen toen Conny en Peter op Koninginnedag voor het eerst open zijn gegaan.Jaren werd er hard gewerkt in het seizoen en borrelde er tussen de bedrijven door tal van ideeën op bij Conny en vooral bij Peter. Zo hebben zij een tijdje een zeilschool en boten verhuur gerund naast Meerenbos. Dat was ook de tijd dat er zeskampen georganiseerd werden. Maar ondanks het succes van deze nevenactiviteiten is er gekozen om de focus terug te brengen op Meerenbos. 

In 1990 is het oude pand volledig plat gegaan. In slechts één winter is er gesloopt en vervolgens een nieuw pand voor in de plaats gekomen. Vanaf het moment van overname van het café was het al de droom van Conny en Peter om het oude pand, want daarin had Corrie wel gelijk, te vernieuwen. Het nieuwe, huidige pand is groter waardoor de keuken uitgebreid kon worden en Meerenbos naast een café meer een restaurant is geworden met plaats voor ruim 80 personen. Vanaf die tijd worden er ook feesten en partijen georganiseerd. In 1995 is er opnieuw uitgebreid met de aanbouw van een serre die uitzicht biedt over de Rotte. Daarnaast kan deze serre ook afgehuurd worden voor feesten en partijen met plaats voor 60personen. 

Met de komst van het nieuwe pand is het mogelijk om boven het restaurant te wonen. Conny en Peter hebben er jaren met hun kinderen Ilona en Jeroen gewoond. Al vanaf jonge leeftijd werkten Ilona en Jeroen mee in Meerenbos. Ilona was zo enthousiast waardoor zij niet meer is weg gegaan. Na jaren van dienstverband wordt ze mede-eigenaar. Wanneer Ilona haarvriend Eamon leert kennen, wordt hij al snel bij het bedrijf betrokken. Ilona en Eamon zijn dagelijks te vinden in het restaurant en de keuken. Als in 2018 Conny en Peter verhuizen naar Rotterdam, trekken Ilona en Eamon samen met hun kinderen Rae en Bas in de woning boven Meerenbos. Conny en Peter zijn er iets minder vaak, maar niet minder betrokken.

En de leuke ideeën zijn er nog volop. Zoals de aanbouw van het vlonder terras boven het water van de Rotte. Met plaats voor ruim 130 personen. Vanaf de vlonder is er uitzicht over het water en de akkers met molens, het is een unieke plek met een ultiem vakantie gevoel. Een unieke plek voor de kinderen is het Kabouterpad dat achter het restaurant loopt. Een avonturenpad waar kinderen veilig op ontdekkingstocht kunnen gaan. Ook een idee van Peter die dit samen met zijn kleinkinderen Rae en Bas heeft uitgedacht. Bas junior, vernoemd naar zijn overgrootvader Bas die er voor heeft gezorgd dat Restaurant Meerenbos al twee generaties lang een familie bedrijf is.

Restaurant Meerenbos heeft seizoensgeboden openingstijden. Klik hier voor de actuele openingstijden.

De maand december is Meerenbos gesloten.